Valbeveiligingssystemen

sdf

Valbeveiligingssystemen van SFS

Valbeveiliging

Een ontwerper of gebouweigenaar is verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers wanneer werken op hoogte niet kan worden vermeden. In overeenstemming met de hier afgebeelde driehoek moet in elke situatie waarin het risico op een val bestaat, een systeem worden ontwikkeld. Dit systeem wordt geclassificeerd als een valstopsysteem. Een systeem mag alleen als valbeperkingssysteem worden geclassificeerd wanneer er geen risico op vallen bestaat.

Een bekend veiligheidsvoorschrift op locaties waar werkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd is: "Probeer waar mogelijk werken op hoogte te vermijden"! Samen moeten we proberen om de risico’s tot een minimum te beperken. De huidige wet- en regelgeving schrijft voor dat bij het werken op daken het beste systemen voor werkplekbegrenzing’ kunnen worden gebruikt. SFS streeft er dan ook naar om het valgevaar tot een minimum te beperken.

 

Oplossingen zijn leverbaar voor alle typen platte daken.

De valbeveiligingssystemen van SFS worden vastgezet met een speciaal ontwikkelde high preformance tule-schroef combinatie. Zo garanderen we een optimale bevestiging in iedere dakconstructie. Het is een unieke manier van bevestigen van valbeveiliging, waardoor de installatietijd gemiddeld de helft korter is in tegenstelling tot vergelijkbare systemen op de markt. Dankzij het ontwerp van multi grondplaat, kan altijd hetzelfde type grondplaat gebruikt worden voor de diverse ondergronden. Uiteraard kan ook worden gekozen voor de ‘traditionele’ bevestiging doormiddel van een tuimelanker.

Voor ieder dak een passende oplossing!

Valbeveiliging

Getest voor alle daktoepassingen

SFS beschikt over eigen ultramoderne testfaciliteiten, een test opstelling van 6x6 meter en een toren van 12 meter hoog om te testen of producten voldoen aan de huidige Europese voorschriften en normen. Alle valbeveiligingssystemen van SFS worden afzonderlijk getest. Ze voldoen aan EN 795:2012 alsook de recent gepubliceerde norm CEN/TS 16415:2013 - Aanbevelingen voor verankeringsvoorzieningen voor gelijktijdig gebruik door meer dan één persoon. SFS UK voert daarnaast tests uit conform ACR [M] 002:2009 - (Deel 2) Testen van ankerpunten op daksystemen. Dit wordt ook wel de ‘Magenta’-testmethode genoemd.

Berekeningen voor valbeveiliging en garantie

Valbeveiligingssystemen van SFS worden compleet geleverd met een pakket waarmee berekeningen kunnen worden gemaakt om eindladingen, systeemdoorbuigingen en andere gedetailleerde informatie te geven die de systeemontwerper helpen een systeem voor te stellen dat geschikt is voor het doel. Dit berekeningspakket kan worden gebruikt op schokabsorberende plaatsen en op componenten met in-lijn schokdempers voor systemen die zijn bevestigd aan stijve/gefabriceerde palen, wanden en stijve structuren.

Voor meer informatie, kunt u hier onze brochure downloaden.