Blindbevestiger TUF-S

Bevestiging van Trespa panelen

Onzichtbare montage met het bevestigingssysteem TUF-S

De blindbevestiger TUF-S van SFS overtreft wat betreft verwerking en flexibiliteit alle bestaande oplossingen voor de achterkant-bevestiging van gevelplaten. De montage kan zonder speciaal gereedschap snel en veilig door één persoon worden uitgevoerd. In vergelijking met gangbare blinde bevestigingssystemen kan de montagetijd
met 50% worden verkort. Bovendien kan de blindbevestiger TUF-S zo nodig ten behoeve van eenmalige demontage ook zonder speciaal gereedschap weer worden verwijderd.

Voordelen die u zullen overtuigen

Eenvoud

  • Eenvoudige blindgatboring volstaat - geen conische boorgaten nodig
  • Snelle verwerking zonder speciaal gereedschap
  • Boren ook direct op de bouwplaats mogelijk
  • Efficiënte montage met GESIPA PowerBird Pro

De blinde bevestiger TUF-S van SFS overtreft alle bestaande oplossingen voor de onzichtbare bevestiging van gevelplaten. Zowel wat betreft verwerking als flexibiliteit. De montage kan zonder speciaal gereedschap, door één persoon snel en veilig worden uitgevoerd. In vergelijking met eerdere uitvoeringen van de blinde bevestigers, kan dit tot wel 50% van de installatietijd besparen. Indien nodig kan de blinde bevestiger eenmalig worden gedemonteerd zonder speciaal gereedschap. Uiteraard worden alle bevestigers intensiefgetest, hebben zich bewezen en zijn internationaal goedgekeurd.

Optimale veiligheid

Door de eenvoudige verwerking is een probleemloze en veilige plaatsing gewaarborgd. Door de radiale uitzetting bij het uittrekken van de trekstift wordt de schroefdraad ingebed in de gevelplaat, waardoor zeer hoge uittrekwaardes worden gerealiseerd. Hierdoor kan de bevestiger bij montage niet doldraaien. Losdraaien door dilatatie of vibratie is niet mogelijk. De huls is gemaakt van austenitisch roestvrij staal, materiaalnr. 1.4401, kwaliteit A4. Onze adviseurs verstrekken u graag nadere informatie. Neem gerust contact met ons op – wij adviseren u graag.

  • Bevestiger draait niet dol
  • Hoge uittrekwaarden dankzij omgekeerde schroefdraad
  • losdraaien door dilatatie niet mogelijk
  • Zeskantkop maakt eenmalige demontage mogelijk

De brochure kunt u hier downloaden.

TUF-S
TUF-S

In geval van boring op de bouwplaats dient ervoor te worden gezorgd dat de zichtzijde van de gevelplaat op een schone ondergrond wordt gelegd, zodat de plaat niet wordt beschadigd. De gevelplaten moeten volledig gedragen te worden, om te voorkomen dat de plaat door de boordruk doorbuigt c.q. wordt beschadigd.

In geval van boring met diepteaanslag en passende HSSboor is de boring deskundig uitgevoerd als de diepteaanslag op de achterkant van de gevelplaat ligt, en rond het boorgat een gelijkmatig zichtbare ring wordt gevormd. Bij het uittrekken van de doorn met behulp van de GESIPA PowerBird® Pro moet lichte druk worden uitgeoefend op de TUF-S blindbevestiger. De klinknagel is op de juiste wijze aangebracht als de clip c.q. het draagprofiel vastzit of nog slechts minimaal kan worden bewogen.

Bepaling van de juiste boor:

Plaatdikte minus tolerantie van 0,5 mm en de vereiste restplaatdikte van 2 mm (let op: verwerkingsvoorschriften van de plaatfabrikanten in acht nemen!) = boordiepte.

Voorbeeld: HPL-plaat 8 mm minus 0,5 mm tolerantie en 2 mm restplaatdikte: boordiepte = 5,5 mm. Voor gebruik van de HSS-boor dient de diepteaanslag afzonderlijk te worden besteld.